Algemeen

1. Welke producten levert Kamer en suite Interieurbouw?

Kamer en suite Interieurbouw maakt klassieke houten interieurbetimmeringen. Daaronder vallen onder meer: -Kamer en suite kasten en schuifdeuren, -Parketvloeren- Paneeldeuren, -Glas-in-looddeuren, -Bibliotheekkasten, -Inloopkasten, -Tochtportalen, -Radiatoromtimmeringen, -Lambriseringen en alles van hout binnen een klassiek interieur.

2. Waar kan ik de producten van Kamer en suite Interieurbouw bekijken?

Wij ontvangen u graag in onze showroom in De Bilt. Hier kunt u voorbeelden van onze kamers en suite, parketvloeren, kamerdeuren, schuifdeuren, radiatoromtimmeringen en bibliotheekkasten bekijken. Kijk bij contact voor ons adres en de openingstijden.

3. Geeft Kamer en suite Interieurbouw garantie?

Na bijna 20 jaar in het vak hebben we zoveel vertrouwen in ons eigen product dat we LEVENSLANGE GARANTIE verlenen op onze kamer en suite kasten.
Dat geldt voor zowel de houtconstructie als de bewegende delen.
Onze kamers en suite zijn gemaakt om de tand des tijds te doorstaan. Een meubel om decennia van te genieten.
Daar hoort niets anders dan een LEVENSLANGE GARANTIE bij

Kamer en Suite

1. Waarom mijn kamerensuite kopen bij Kamer en suite Interieurbouw?

Wij hebben al 20 jaar ervaring en hebben al meer dan 2000 kamer en suites ontworpen, gebouwd en geplaatst! Dankzij die ervaring kunnen wij een zeer hoge kwaliteit leveren en verlenen we LEVENSLANGE GARANTIE. We beheren het hele productieproces van ruw hout tot eindresultaat zelf. Zo hebben we 100% controle over ons product. Bij ons geen kromtrekkend hout, bloedende noesten of goedkoop MDF of Tulpenhout . Ook kunnen we de profilering van uw architraven en deuren exact namaken. De kans is groot dat we uw profileringen al eens eerder hebben nagemaakt. Onze glas-in-loodramen zijn altijd voorzien van onzichtbare stalen versterkingen en al onze deuren met vlak glas voorzien we altijd van veiligheidsglas. Onze ontwerpers en monteurs hebben kennis van, en liefde voor het eindproduct. Wij weten als geen ander welke stijlelementen in uw huis passen en wat een ontwerp sfeer geeft. En onze montage teams worden altijd geleid door een monteur met tenminste 100 installaties ervaring. Kortom, met Kamer en suite Interieurbouw bent u ervan verzekerd dat uw kamer en suite de tand des tijds zal doorstaan, zowel in ontwerp als in constructie. Kwaliteit en puur maatwerk voor een eerlijke prijs, dat is waar wij voor staan.

2. Kan elk detail van de kamerensuite gelijk worden aan de details van mijn huis?

We frezen al ons houtwerk zelf. Elk profiel en elke deklijst of architraaf kunnen wij exact namaken. Helemaal gelijk tot aan het kleinste detail in uw huis. Daarnaast is de kans zeer groot dat uw profiel al in onze inmiddels opgebouwde collectie frezen zit. In onze showroom kunt u ze allemaal bekijken.

3. Wat kost een complete kamer en suite?

Onze installaties maken wij op maat. Daarom is er geen standaardprijs. Wij streven naar een goede kwaliteit/prijs verhouding. Voor een complete jaren 30 suite-separatie ligt de prijs meestal tussen de €15.000 en €21.000. Dat is inclusief plaatsing en btw. Voor een Belle Epoque kamer en suite ligt de prijs doorgaans tussen de €17.000 en €25.000. Voor een nauwkeuriger indicatie kunt u ons altijd bellen of mailen. Kijk bij contact voor onze gegevens.

4. Kan ik een kamer en suite meefinancieren met mijn huis?

Onze installaties maken deel uit van uw onroerend goed. Daarom kunnen ze altijd meegefinancierd worden bij een hypotheek en is de rente aftrekbaar. Ook kunt u uw bouwdepot aanwenden voor uw kamer en suite. Het gaat per slot van rekening om een investering in uw huis.

5. Wat zijn de voordelen van een kamer en suite?

De kamer en suite is een echte sfeermaker. Daarnaast zijn er ook grote praktische voordelen. De ruimte is bruikbaar als één grote kamer of als twee aparte kamers. Denk aan kinderen die televisie willen kijken terwijl de ouders rustig kunnen lezen bij de openhaard. Ook maken de ingebouwde kasten aparte opbergmeubelen overbodig. Apparatuur, zoals televisies, kunnen wij inbouwen waardoor de muren vrij blijven en de hele ruimte rustiger en ruimer oogt. Verder is het financieel interessant. Huizen met een kamer en suite deuren verkopen gemiddeld sneller en voor een hogere prijs. Een bijkomend voordeel is dat een afgesloten kamer makkelijker warm te stoken en houden is, dat bespaart energie en daarmee ook geld

6. Kamer en suite Interieurbouw werkt uitsluitend met massief hout. Waarom eigenlijk?

Er zijn twee redenen om met massief hout te werken: authenticiteit en duurzaamheid. Alle oorspronkelijke kamers en suite werden gemaakt van massief grenenhout. Grenen “leeft” zonder te krimpen of te scheuren. De nerf van het hout is mooi zichtbaar in onze kasten. Wij verwijderen alle noesten en knopen uit ons hout zonder de uitstraling van het massieve hout te verliezen. Veelgebruikte alternatieven zoals Yellow poplar, Tulpenhout, beuken etc zijn voor ons te braaf van structuur. Vanwege de fijne nerf is dit hout voor ons ongeschikt om een authentiek meubel van te bouwen. Deze houtsoorten hebben meer de uitstraling van MDF. Ook MDF raden we af als basismateriaal. MDF is gemaakt van zeer fijngemalen houtvezels. Deze zijn gemengd met formaldehyde en in droge toestand tot een vlakke plaat geperst. Het resultaat is een perfect vlak, goedkoop te bewerken materiaal. Maar MDF heeft grote nadelen. Het is niet sterk. Bij kneuzen zet het uit en gaat het in laagjes open staan. En onder inwerking van vocht zwelt het op en vervormt het. Daarom gebruiken wij geen MDF. Voor ons is alleen het originele grenen geschikt voor een kamer en suite. Daarmee haalt u voor jaren schoonheid en kwaliteit in huis.

7. Maakt een kamer en suite mijn huis niet kleiner?

We horen vaak dat men bang is dat een kamer en suite een huis kleiner maakt. Maar door een lange ruimte in twee ruimtes te verdelen, oogt een huis juist ruimer. De kamer en suite accentueert de hoogte en breedte van de ruimtes zodat het geheel groter aanvoelt. Vergelijk het met het aanbrengen van lagen in kleine tuinen. Dit is een vaak gebruikte truc om een tuin groter te laten lijken. Bovendien maakt een kamer en suite overige kasten overbodig. Zo creëert, u naast rust, met een kamer en suite ook werkelijk meer ruimte.

8. Maakt een kamer en suite mijn huis niet donker?

Een kamer en suite wordt bijna altijd geplaatst op de donkerste plek van de kamer. Zodoende reflecteert de installatie het binnenkomende licht. Dat zorgt ervoor dat het licht in de kamer blijft. Door te kiezen voor schuine wanden in de doorloop, komt er ook extra veel licht door de doorloop. Wat voor invloed de kamer en suite op de lichtval zal hebben, is eenvoudig te testen. Vergelijk daarvoor de schaduwen in de voor- en achterkamer in de ochtend, middag en avond.

9. Hoeveel hinder heb ik in huis tijdens het plaatsen van een kamerensuite?

Wij monteren en controleren uw kamer en suite eerst volledig in onze werkplaats. Zo kunnen we de overlast bij u in huis tot een minimum beperken. Over het algemeen neemt de plaatsing één á twee dagen in beslag.

10. Verkoopt Kamer en suite Interieurbouw ook doe-het-zelf-pakketten?

Wij verkopen doe-het-zelf-pakketten. Dat doen wij voornamelijk aan aannemers en timmerlieden. Bij een doe-het-zelf-pakket helpen wij namelijk niet bij het installeren. Ook hebben wij af en toe enkele installaties in opslag. Die kunt u direct afhalen tegen zeer schappelijke prijzen.

11. Kan ik mijn oude kamer en suites ook laten herstellen?

Het repareren van bestaande kamer en suite installaties die onderdelen missen of aangepast moeten worden verzorgen wij helaas niet. Wij hebben ons volledig toegelegd op het bouwen van “niet van oud te onderscheiden” kamer en suite kasten

12. Hoe lang is de levertijd van een kamer en suite?

Meestal kunnen wij uw kamer en suite plaatsen binnen 12 weken na het ondertekenen van onze offerte en het ontvangen van uw aanbetaling.

13. Waar kan ik terecht voor kamer-en-suite onderdelen?

Wij verkopen geen kleine onderdelen zoals wielen, rails en schuifdeurkommen. U kunt het beste naar speciaalzaak Weijntjes gaan.

Parketvloeren

1. Waarom mijn parketvloer kopen bij Kamer en suite Interieurbouw?

Wij werken uitsluitend met de beste sortering eiken en met eersteklas leggers. Wij plaatsen bij een verlijmde vloer nooit een platte strip tegen de wanden, maar altijd strak tegen of onder de plinten. En als u ook kasten door ons laat plaatsen, zorgen wij uiteraard dat de banden en biezen de kasten perfect volgen. Alles in één hand, dat is een zorg minder en de beste garantie voor perfect werk.

2. Wat voor parketvloeren legt Kamer en suite Interieurbouw?

We zijn gespecialiseerd in parketvloeren van massief Europees eikenhout, in het bijzonder van traditioneel gelegde visgraat vloeren. We leggen diverse soorten parketvloeren. Nieuwe vloeren, die we ter plekke schuren en oliën, en verouderde vloeren. Verouderde vloeren worden eerst getrommeld en gerookt. Zo komen ze er “geleefd” uit zien met een zeer rijke uitstraling. Door de verschillende afwerkingen kunnen de vloeren een ouderwetse of moderne uitstraling krijgen. Daarnaast leveren we ook vloerplanken in diverse kwaliteiten voor die vertrekken in huis waar het gebruik en de eisen minder hoog liggen.

3. Wat kost een parketvloer bij Kamer en suite Interieurbouw?

De prijzen voor een parketvloer liggen meestal tussen de € 120 en € 220 per vierkante meter. Dat is “all-in”, dus inclusief ondervloer, band, bies leggen en afwerken.

4. Waarom verschillen de prijzen per vierkante meter zo sterk?

De prijs van een vloer hangt af van de breedte van de stroken, de hoeveelheid noesten en het aantal bewerkingen van het hout. Bredere stroken, minder noesten en meer bewerkingen maken de vloer duurder. Zo kan een groot prijsverschil per vierkante meter ontstaan.

5. Waarom levert Kamer en suite Interieurbouw ook parketvloeren?

Wij hebben een heel praktische reden om parketvloeren te leveren. Voor een perfecte aansluiting tussen een kamer en suite en een parketvloer is heel veel overleg nodig tussen ons en de parketlegger. Dit overleg is vaak lastig in de praktijk. Net zoals het maken van strakke afspraken. Door alles in eigen hand te houden, kunnen wij zorgen voor een naadloze aansluiting van de werkzaamheden en het mooiste resultaat. En daarnaast vinden wij het leggen van een mooie vloer ook heel erg leuk.

6. Kan mijn visgraat-parketvloer worden aangepast voor een kamer en suite?

Ja, onze parketteurs hebben ruime ervaring in het aanpassen van de band en bies rondom nieuwe kasten. En ook hier geldt weer, het eindresultaat doet vermoeden dat het altijd al zo is geweest. Na het plaatsen van de kasten wordt de bestaande vloer voorzichtig ingezaagd rondom de kasten en wordt er een nieuwe band en bies gelegd.

7. Wat is de beste afwerking voor een eiken vloer?

Er zijn verschillende manieren om een eiken vloer af te werken. We kunnen de vloer oliën, voorzien van een wasafwerking of in de lak zetten. Elke afwerking heeft zijn eigen voor- en nadelen. De meeste klanten kiezen voor een afwerking met olie omdat het een betaalbare afwerking is en er uiteenlopende kleurpigmenten gebruikt kunnen worden.

andere producten

1. Wat maakt de bibliotheekkasten van Kamer en suite Interieurbouw bijzonder?

We maken onze bibliotheekkasten op dezelfde beproefde manier als onze kamer en suite kasten. Dus massief hout en authentieke details zoals keperlatten en woutermannen. En omdat we letterlijk met de boomstammen beginnen, kunnen we kasten in elke maat leveren.

2. Levert Kamer en suite Interieurbouw ook kamerdeuren?

Wij produceren kamerdeuren op bestelling. Traditioneel gemaakt, zonder krimpnaden tussen de stijlen. En dat is tegenwoordig een uitzondering. We maken de deuren in elke gewenste stijl, maat en profilering. Uiteraard zijn onze deuren van hetzelfde hoogwaardige grenen gemaakt als onze kasten.

Keuzehulp voor uw kamer en suite, en suite deuren en meer

Zowel een complete kamer en suite als het leveren van losse onderdelen zoals en-suitedeuren begint met het maken van keuzes. Welke stijl wilt u? Hoe moet de kastindeling worden? Welke hoogte wilt u voor de schuifdeuren? Pas als deze vragen beantwoord zijn, kunnen wij een ontwerp maken of een prijsindicatie geven. Onze keuzehulp helpt u bij het maken van deze keuzes.

Voor extra inspiratie kunt u ook kijken bij onze projecten.

Kamer en suite kast met glas in lood deuren

Stijlen

Kies voor Belle Epoque met geboste panelen en bewerkte lijsten. Of kies voor een strakke jaren 30-stijl met vlakke panelen. In huizen gebouwd voor 1920 zien we Belle Epoque. Van 1925 t/m 1970 overheerst de jaren 30-stijl. Daarna worden beiden stijlen toegepast.

Op maat gemaakte kledingkast van massief eiken hout

Kastindeling

Dichte kasten met hoge deuren, half open kasten en volledig open kasten. Aan u de keus. Ook de kastdiepte is belangrijk. Meestal 30cm voor boeken, 40cm voor grotere objecten, en 55cm voor kleding. De doorloop van de kasten kan taps of recht zijn. Een taps toelopende doorloop zorgt dankzij de schuine wanden voor een ruimtelijke uitstraling. Rechte zijkanten kunnen een “tunneleffect” veroorzaken. In plaats van kasten kunt u ook kiezen voor dichte wanden. Die kunnen stuc-, behang- of schilderklaar zijn.

Deur met glas in lood

Schuifdeuren

Hoe hoog wilt u de schuifdeuren hebben? Hoe hoger de deuren, hoe groter de lichtinval en de verbinding tussen de kamers. Wij bouwen onze schuifdeuren tot 300cm hoog. U kunt kiezen tussen dichte deuren of deuren met glas. Kiest u voor glas, dan kunt u kiezen uit glas-in-lood, een roedeverdeling of één groot raam per deur. Er zijn veel verschillende glassoorten mogelijk. Bijvoorbeeld helder of gekleurd glas, vensterglas, getrokken monumentenglas, mat- of melkglas of gegoten glas.

Vensterbank met radiator en radiatorrooster

Materiaal en Afwerking

Onze kamer en suite kasten en deuren maken wij volledig van massief grenenhout. Wij vinden dat dit de authenticiteit en sfeer van een kamer en suite verhoogt. Bovendien is grenen uitermate duurzaam. Omdat wij het grenen zelf verzagen en verlijmen krimpt en werkt ons hout minimaal. Wij kunnen uw kamer en suite in blank hout of gegrond afleveren.

ALGEMEEN

1. WELKE PRODUCTEN LEVERT KAMER EN SUITE INTERIEURBOUW?
Kamer en suite Interieurbouw levert authentieke kamer en suite installaties. Daarnaast leveren we producten die nauw verbonden zijn aan de kamer en suite. Een greep: parketvloeren, kamerdeuren, glas-in-looddeuren en bibliotheekkasten.
 
2. WAAR KAN IK DE PRODUCTEN VAN KAMER EN SUITE INTERIEURBOUW BEKIJKEN?

Wij ontvangen u graag in onze showroom in De Bilt. Hier kunt u voorbeelden van onze kamers en suite, parketvloeren, kamerdeuren, schuifdeuren en bibliotheekkasten bekijken. Neem uw kinderen gerust mee, we hebben hier ook een speelruimte. Kijk bij contact voor ons adres en de openingstijden.

3. GEEFT KAMER EN SUITE INTERIEURBOUW GARANTIE?

Na bijna 20 jaar in het vak hebben we zoveel vertrouwen in ons eigen product dat we LEVENSLANGE GARANTIE verlenen op onze kamer en suite kasten. Dat geldt voor zowel de houtconstructie als de bewegende delen.Onze kamers en suite zijn gemaakt om de tand des tijds te doorstaan. Een meubel om decennia van te genieten.

Daar hoort niets anders dan een LEVENSLANGE GARANTIE bij

 

KAMER EN SUITE

1. WAAROM MIJN KAMERENSUITE KOPEN BIJ KAMER EN SUITE INTERIEURBOUW?

Wij hebben al 20 jaar ervaring en hebben al meer dan 2000 kamer en suites ontworpen, gebouwd en geplaatst! Dankzij die ervaring kunnen wij een zeer hoge kwaliteit leveren en verlenen we LEVENSLANGE GARANTIE. We beheren het hele productieproces van ruw hout tot eindresultaat zelf. Zo hebben we 100% controle over ons product. Bij ons geen kromtrekkend hout, bloedende noesten of goedkoop MDF of Tulpenhout . Ook kunnen we de profilering van uw architraven en deuren exact namaken. De kans is groot dat we uw profileringen al eens eerder hebben nagemaakt. Onze glas-in-loodramen zijn altijd voorzien van onzichtbare stalen versterkingen en al onze deuren met vlak glas voorzien we altijd van veiligheidsglas. Onze ontwerpers en monteurs hebben kennis van, en liefde voor het eindproduct. Wij weten als geen ander welke stijlelementen in uw huis passen en wat een ontwerp sfeer geeft. En onze montage teams worden altijd geleid door een monteur met tenminste 100 installaties ervaring. Kortom, met Kamer en suite Interieurbouw bent u ervan verzekerd dat uw kamer en suite de tand des tijds zal doorstaan, zowel in ontwerp als in constructie. Kwaliteit en puur maatwerk voor een eerlijke prijs, dat is waar wij voor staan.

2. KAN ELK DETAIL VAN DE KAMERENSUITE GELIJK WORDEN AAN DE DETAILS VAN MIJN HUIS?

We frezen al ons houtwerk zelf. Elk profiel en elke deklijst of architraaf kunnen wij exact namaken. Helemaal gelijk tot aan het kleinste detail in uw huis. Daarnaast is de kans zeer groot dat uw profiel al in onze inmiddels opgebouwde collectie frezen zit. In onze showroom kunt u ze allemaal bekijken.

3. WAT KOST EEN COMPLETE KAMER EN SUITE?

Onze installaties maken wij op maat. Daarom is er geen standaardprijs. Wij streven naar een goede kwaliteit/prijs verhouding. Voor een complete jaren 30 suite-separatie ligt de prijs meestal tussen de €15.000 en €21.000. Dat is inclusief plaatsing en btw. Voor een Belle Epoque kamer en suite ligt de prijs doorgaans tussen de €17.000 en €25.000. Voor een nauwkeuriger indicatie kunt u ons altijd bellen of mailen. Kijk bij contact voor onze gegevens.

4. KAN IK EEN KAMER EN SUITE MEEFINANCIEREN MET MIJN HUIS?

Onze installaties maken deel uit van uw onroerend goed. Daarom kunnen ze altijd meegefinancierd worden bij een hypotheek en is de rente aftrekbaar. Ook kunt u uw bouwdepot aanwenden voor uw kamer en suite. Het gaat per slot van rekening om een investering in uw huis.

5. WAT ZIJN DE VOORDELEN VAN EEN KAMER EN SUITE?

De kamer en suite is een echte sfeermaker. Daarnaast zijn er ook grote praktische voordelen. De ruimte is bruikbaar als één grote kamer of als twee aparte kamers. Denk aan kinderen die televisie willen kijken terwijl de ouders rustig kunnen lezen bij de openhaard. Ook maken de ingebouwde kasten aparte opbergmeubelen overbodig. Apparatuur, zoals televisies, kunnen wij inbouwen waardoor de muren vrij blijven en de hele ruimte rustiger en ruimer oogt. Verder is het financieel interessant. Huizen met intacte kamer en suite deuren en kasten verkopen gemiddeld snel en voor een hoge prijs. En hebben kamers een aparte haard of kachel, dan kan daar ook nog minder gestookt worden.

6. KAMER EN SUITE INTERIEURBOUW WERKT UITSLUITEND MET MASSIEF HOUT. WAAROM EIGENLIJK?

Er zijn twee redenen om met massief hout te werken: authenticiteit en duurzaamheid. Alle oorspronkelijke kamers en suite werden gemaakt van massief grenenhout. Grenen “leeft” zonder te krimpen of te scheuren. De nerf van het hout is mooi zichtbaar in onze kasten. Wij verwijderen alle noesten en knopen uit ons hout zonder de uitstraling van het massieve hout te verliezen. Veelgebruikte alternatieven zoals Yellow poplar, Tulpenhout, beuken etc zijn voor ons te braaf van structuur. Vanwege de fijne nerf is dit hout voor ons ongeschikt om een authentiek meubel van te bouwen. Deze houtsoorten hebben meer de uitstraling van MDF. Ook MDF raden we af als basismateriaal. MDF is gemaakt van zeer fijngemalen houtvezels. Deze zijn gemengd met formaldehyde en in droge toestand tot een vlakke plaat geperst. Het resultaat is een perfect vlak, goedkoop te bewerken materiaal. Maar MDF heeft grote nadelen. Het is niet sterk. Bij kneuzen zet het uit en gaat het in laagjes open staan. En onder inwerking van vocht zwelt het op en vervormt het. Daarom gebruiken wij geen MDF. Voor ons is alleen het originele grenen geschikt voor een kamer en suite. Daarmee haalt u voor jaren schoonheid en kwaliteit in huis.

7. MAAKT EEN KAMER EN SUITE MIJN HUIS NIET KLEINER?

Vaak denken mensen dat een kamer en suite een huis kleiner maakt. Maar door een lange ruimte in twee ruimtes te verdelen, oogt een huis juist ruimer. De kamer en suite accentueert de hoogte en breedte van de ruimtes zodat het geheel groter aanvoelt. Vergelijk het met het aanbrengen van lagen in kleine tuinen. Dit is een vaak gebruikte truc om een tuin groter te laten lijken. Bovendien maakt een kamer en suite overige kasten overbodig. Zo creëert, u naast rust, met een kamer en suite ook werkelijk meer ruimte.

8. MAAKT EEN KAMER EN SUITE MIJN HUIS NIET DONKER?

Een kamer en suite wordt bijna altijd geplaatst op de donkerste plek van de kamer. Zodoende reflecteert de installatie het binnenkomende licht. Dat zorgt ervoor dat het licht in de kamer blijft. Door te kiezen voor schuine wanden in de doorloop, komt er ook extra veel licht door de doorloop. Wat voor invloed de kamer en suite op de lichtval zal hebben, is eenvoudig te testen. Vergelijk daarvoor de schaduwen in de voor- en achterkamer in de ochtend, middag en avond.

9. HOEVEEL HINDER HEB IK IN HUIS TIJDENS HET PLAATSEN VAN EEN KAMERENSUITE?

Wij monteren en controleren uw kamer en suite eerst volledig in onze werkplaats. Zo kunnen we de overlast bij u in huis door boren, zagen en schilderen tot een minimum beperken. Over het algemeen neemt de plaatsing twee dagen in beslag.

10. VERKOOPT KAMER EN SUITE INTERIEURBOUW OOK DOE-HET-ZELF-PAKKETTEN?

Wij verkopen doe-het-zelf-pakketten. Dat doen wij voornamelijk aan aannemers en timmerlieden. Bij een doe-het-zelf-pakket helpen wij namelijk niet bij het installeren. Ook hebben wij regelmatig enkele installaties in opslag. Die kunt u direct afhalen tegen zeer schappelijke prijzen.

11. KAN IK MIJN OUDE KAMER EN SUITES OOK LATEN HERSTELLEN?

Wij herstellen ook uw bestaande kamer en suite. Wilt u een indicatie van de mogelijkheden en kosten? Mail ons uw wensen samen met foto’s van uw kamer en suite. Wij laten u dan snel weten wat de mogelijkheden en geschatte kosten zijn.

12. HOE LANG IS DE LEVERTIJD VAN EEN KAMER EN SUITE?

Meestal kunnen wij uw kamer en suite plaatsen binnen 12 weken na het ondertekenen van onze offerte en het ontvangen van uw aanbetaling.

13. WAAR KAN IK TERECHT VOOR KAMER-EN-SUITE ONDERDELEN?

Wij verkopen geen kleine onderdelen zoals wielen, rails en schuifdeurkommen. U kunt het beste naar speciaalzaak Weijntjes gaan.

 

PARKETVLOEREN

1. WAAROM MIJN PARKETVLOER KOPEN BIJ KAMER EN SUITE INTERIEURBOUW?

Wij werken uitsluitend met de beste sortering eiken en met eersteklas leggers. Wij plaatsen bij een verlijmde vloer nooit een platte strip tegen de wanden, maar altijd strak tegen of onder de plinten. En als u ook kasten door ons laat plaatsen, zorgen wij uiteraard dat de banden en biezen de kasten perfect volgen. Alles in één hand, dat is een zorg minder en de beste garantie voor perfect werk.

2. WAT VOOR PARKETVLOEREN LEGT KAMER EN SUITE INTERIEURBOUW?

We zijn gespecialiseerd in parketvloeren van massief Europees eikenhout, in het bijzonder van traditioneel gelegde visgraat vloeren. We leggen diverse soorten parketvloeren. Nieuwe vloeren, die we ter plekke schuren en oliën, en verouderde vloeren. Verouderde vloeren worden eerst getrommeld en gerookt. Zo komen ze er “geleefd” uit zien met een zeer rijke uitstraling. Door de verschillende afwerkingen kunnen de vloeren een ouderwetse of moderne uitstraling krijgen. Daarnaast leveren we ook vloerplanken in diverse kwaliteiten voor die vertrekken in huis waar het gebruik en de eisen minder hoog liggen.

3. WAT KOST EEN PARKETVLOER BIJ KAMER EN SUITE INTERIEURBOUW?

De prijzen voor een parketvloer liggen meestal tussen de € 120 en € 220 per vierkante meter. Dat is “all-in”, dus inclusief ondervloer, band, bies leggen en afwerken.

4. WAAROM VERSCHILLEN DE PRIJZEN PER VIERKANTE METER ZO STERK?

De prijs van een vloer hangt af van de breedte van de stroken, de hoeveelheid noesten en het aantal bewerkingen van het hout. Bredere stroken, minder noesten en meer bewerkingen maken de vloer duurder. Zo kan een groot prijsverschil per vierkante meter ontstaan.

5. WAAROM LEVERT KAMER EN SUITE INTERIEURBOUW OOK PARKETVLOEREN?

Wij hebben een heel praktische reden om parketvloeren te leveren. Voor een perfecte aansluiting tussen een kamer en suite en een parketvloer is heel veel overleg nodig tussen ons en de parketlegger. Dit overleg is vaak lastig in de praktijk. Net zoals het maken van strakke afspraken. Door alles in eigen hand te houden, kunnen wij zorgen voor een naadloze aansluiting van de werkzaamheden en het mooiste resultaat. En daarnaast vinden wij het leggen van een mooie vloer ook heel erg leuk.

6. KAN MIJN VISGRAAT-PARKETVLOER WORDEN AANGEPAST VOOR EEN KAMER EN SUITE?

Ja, onze parketteurs hebben ruime ervaring in het aanpassen van de band en bies rondom nieuwe kasten. En ook hier geldt weer, het eindresultaat doet vermoeden dat het altijd al zo is geweest. Na het plaatsen van de kasten wordt de bestaande vloer voorzichtig ingezaagd rondom de kasten en wordt er een nieuwe band en bies gelegd.

7. WAT IS DE BESTE AFWERKING VOOR EEN EIKEN VLOER?

Er zijn verschillende manieren om een eiken vloer af te werken. We kunnen de vloer oliën, voorzien van een wasafwerking of in de lak zetten. Elke afwerking heeft zijn eigen voor- en nadelen. De meeste klanten kiezen voor een afwerking met olie omdat het een betaalbare afwerking is en er uiteenlopende kleurpigmenten gebruikt kunnen worden.

 

ANDERE PRODUCTEN

1. WAT MAAKT DE BIBLIOTHEEKKASTEN VAN KAMER EN SUITE INTERIEURBOUW BIJZONDER?

We maken onze bibliotheekkasten op dezelfde beproefde manier als onze kamer en suite kasten. Dus massief hout en authentieke details zoals keperlatten en woutermannen. En omdat we letterlijk met de boomstammen beginnen, kunnen we kasten in elke maat leveren.

2. LEVERT KAMER EN SUITE INTERIEURBOUW OOK KAMERDEUREN?

Wij produceren kamerdeuren op bestelling. Traditioneel gemaakt, zonder krimpnaden tussen de stijlen. En dat is tegenwoordig een uitzondering. We maken de deuren in elke gewenste stijl, maat en profilering. Uiteraard zijn onze deuren van hetzelfde hoogwaardige grenen gemaakt als onze kasten.

1
Maak een afspraak in onze showroom
Hallo, waarmee kunnen we u helpen?