Kamer en suite deuren 

Kamer en suite deuren zijn bijna altijd dubbele schuifdeuren die een scheiding maken tussen twee kamers. De deuren hebben een prachtige authentieke uitstraling. Daarnaast is een kamer en suite deur zo ingebouwd dat er optimaal gebruik wordt gemaakt van de ruimte omdat er geen rekening gehouden hoeft te worden met de uitzwaai van deuren. Naast de praktische voordelen geniet u keer op keer van een sfeervolle uitstraling.

Onze kamer en suite deuren

Wij werken in grofweg 2 verschillende stijlen, namelijk: Belle Epoque (met gebotste panelen en bewerkte lijsten) of de strakkere jaren 30 stijl (met vlakke panelen). Krijg een impressie van deze stijlen uit onze foto’s van projecten. Onze kamer en suite deuren zijn in verschillende hoogten beschikbaar. Maximaal bouwen wij tot 320 cm hoog. Wanneer u de deuren extra hoog laat bouwen zorgt dit voor meer lichtinval en een grotere verbinding tussen de kamers. Onze kamer en suite deuren zijn zowel dicht als met glas te verkrijgen. Kiest u voor glas? Dan bieden wij de keuze tussen glas-in-lood, een roedeverdeling of één groot raam per deur.

Qua glassoorten is er veel mogelijk door de grote diversiteit. Een aantal opties zijn:

 • Helder of gekleurd glas
 • Gegoten glas
 • Mat- of melkglas
 • Getrokken monumentenglas
 • Vensterglas

Onze glas in lood panelen zijn altijd voorzien van onzichtbare stalen versterkingen en worden altijd gepatineerd voor de meest authentieke uitstraling.

Materiaal van de kamer en suite deuren

Het materiaal dat wij gebruiken voor onze deuren is volledig massief grenenhout. Wij zijn ervan overtuigd dat dit de authenticiteit en de sfeer van uw kamer verhoogt. Bovendien is grenen uitermate duurzaam. Het verzagen en verlijmen van het grenen doen wij zelf, waardoor het hout minimaal krimpt. We passen hierbij een zogenaamde “vingerlas” verbinding toe. Hiermee halen we bijna alle werking en spanning uit het grenen. Zodoende kunnen we garantie geven op al onze producten tegen krimpen en scheuren.

Waarom kamer en suite deuren bestellen bij Kamer en suite Interieurbouw?

Kamer en suite kasten en deuren zijn onze specialiteit. Wij hebben door de jaren heen dan ook al meer dan 1000 succesvolle kamer en suite plaatsingen gerealiseerd. Wij stonden in 2014 aan de wieg van de revival van de kamer en suite in het Nederlandse interieur. Als oudste specialist in het zo natuurgetrouw herstellen van kamers en suite, zijn onze ontwerpen vaak gekopieerd, nagemaakt en als voorbeeld gebruikt door velen, het grootste compliment dat we kunnen krijgen!
Kwaliteit en puurheid staan bij ons hoog in het vaandel. Onze ontwerpers hebben kennis van, en liefde voor het eindproduct. Puur maatwerk is waar wij voor staan, en daarom is elk ontwerp uniek. Wij nemen altijd de tijd om goed naar uw wensen te luisteren en deze mee te nemen in het ontwerp. Door onze jarenlange ervaring weten wij dan ook als geen ander hoe verschillende stijlelementen in uw pand het beste uitkomen en wat zorgt voor de door u gewenste sfeer en uitstraling.

Controle over ons product

Wij houden graag controle over ons product en proces. We zijn altijd betrokken in de selectie van het materiaal en werken uitsluitend met de hoogste kwaliteit. Zowel in ontwerp als in constructie staan wij volledig achter ons product. Goedkoop MDF, kromtrekkend hout of bloedende noesten komen bij ons niet voor. Het is voor ons geen enkel probleem om een bepaald profiel in architraven te leveren of na te maken. Door de jaren heen hebben we tientallen profielen aan ons assortiment toegevoegd, allemaal afkomstig uit historische panden en ook hebben we een enorme collectie aan panelen en bossingen om uit te kiezen. Alles om een zo goed mogelijke match te krijgen met de originele details uit uw pand.Bovendien worden onze ramen altijd gemaakt met veiligheidsglas en ons glas in lood met verborgen stalen versterkingen.

Is het ook mogelijk om kamerdeuren te bestellen bij Kamer en suite Interieurbouw?

Dit is op bestelling mogelijk. Ook uw kamerdeuren worden gemaakt in de door u gewenste maat, stijl, en profilering. Onze kamerdeuren worden traditioneel gemaakt, zonder krimpnaden tussen de stijlen. Vanzelfsprekend maken wij onze kamerdeuren met hetzelfde superieure grenen als de kamer en suite kasten.

Meer weten over onze Kamer en suite deuren? Maak een afspraak!

Wij zien u graag in onze showroom in De Bilt om vragen te beantwoorden of uw wensen voor kamer en suite deuren te bespreken. Spreekt u liever thuis af? Ook geen probleem! Neem contact met ons op of bel ons op 030 320 04 23.

houten schuifdeur
binnendeuren jaren 30 stijl
detail glas in lood schuifdeur
houten schuifdeur
binnendeuren jaren 30 stijl
detail glas in lood schuifdeur

Afspraak of offerte?

 • Drop files here or
  Max. file size: 4 MB, Max. files: 8.
   Optioneel veld voor foto’s, schetsen of andere documenten

  Kamer en suite Interieurbouw

  Dorpsstraat 18
  3732 HJ De Bilt
  Info@kamerensuite.nl

  Openingstijden:

  – maandag t/m donderdag op afspraak.
  – vrijdag: open van 10:00 tot 17:00.
  – zaterdag: open van 11:00 tot 17:00.
  – zondag: gesloten.

  Voor een ontwerp/advies adviseren we u om een afspraak te maken, dan hebben we alle tijd voor u.

  Telefoon:

  030 – 320 02 34 – Showroom De Bilt
  020 – 894 62 89 – Kantoor Amsterdam
  070 – 326 53 55 – Kantoor Den Haag
  013 – 302 93 00 – Kantoor Tilburg

  1
  Maak een afspraak in onze showroom
  Hallo, waarmee kunnen we u helpen?